28 Kasım 2018 Çarşamba

Sherlock Holmes Dizisi




Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle tarafından oluşturulan Britanyalı hayalî dedektif kahraman, polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden biridir. Gazetelerde basılmış, ve polisiyenin halk arasında yaygınlaşmasına yardımcı olmuştur.

Aynı zamanda hem filmi hem dizisi olan bir yapım. Gelin biraz dizisi hakkında bilgi vereyim ardından filmine geçeriz.

Holmes, 2010 yılı çıkışlı ABD, İngiltere yapımlı bir BBC dizisidir. Toplamda 4 sezondan oluşan ve her sezonu 3 ila 4 bölüm arasında değişiyor. Kategori olarak; dram, gizem, suç.
Başrollerini; Benedict Cumberbatch ( Sherlock Holmes ), Martin Freeman ( DR. Watson ), Una Stubbs ( Mrs Hudson ) paylaşıyor.

Konusu : Polise danışmanlık yapan bir kiralık dedektif olan Sherlock Holmes, izleyeceğiniz ilk bölümde John Watson ile tanışıp, tıpkı orijinal hikayedeki gibi Baker Sokağı'nda bir daire tutuyor. Birlikte ilk davaları zehirli bir hapla intihar etmiş gibi görünen üç kişinin cinayetinden kimin sorumlu olduğunu bulmaktır.

1. sezonda  Pembe Üzerine Bir Çalışma, Kör Bankacı, Büyük Oyun
2.sezonda Belgravia'da Bir Skandal, Baskerville'in Köpekleri,  Reichenbach Şelalesi
3.sezonda Boş Tabut, Üçlerin İmzası, Onun Son Yemini, Şirret Gelin
4.sezonda Altı Thatcher, Yalancı Dedektif, Son Problem konu ve bölümleriyle karşımıza çıkıyor.
 Gördüğünüz üzere her bir bölümde ayrı konu ve cinayet çözülüyor.

Çok fazla dizi izleyen biri değilimdir vaktimde yok okul-ders -iş üçlemesinde yuvarlandığım için eve zor düşüyorum. Eğer bir dizi izleyeceksem de buna değmesini isterim. Kİİi bu dizi muhteşem. 
İzlemeyeniniz varsa bırakın işlerinizi zaten kısa bölümlü bir solukta izleyebileceğiniz bir yapım, tabi eğer sizde benim gibi kısa bölümlü, çok sıkmayacak, ve maceraperest iseniz mutlaka izleyin. Zeka ya zaten diyecek laf yok izleyenleriniz varsa anladılar. 

Filmine gelirsek ben pek beğenmedim dizisini izledikten sonra sanırım gözüm Benedict Cumberbatch ( Sherlock Holmes ), Martin Freeman ( DR. Watson )'a alışında  filmi biraz tatsız geldi.

Zor beğenen biri olarak izlediğim en iyi dizilerden biri izlemenizi tavsiye ediyorum.
                                     
                                                                          😊😊😊




26 Kasım 2018 Pazartesi

İYİ BİR İNSAN OLMAK MUTLU OLMAK İÇİN YETERLİ MİDİR?

MERHABA SEVGİLİ OKUR,

Geçtiğimiz günler de sosyal medya aracılığıyla aklıma takılan bir soruyu soru-cevap şeklinde sizlerle paylaştım ve sizden gelen cevaplar o kadar iyi ki oturup tekrara düşündüm. Başlamadan önce şunu söylemeliyim ki mutluluk görecelidir. Kimin neye mutlu olduğunu bir başkası belirleyemez. Önce  takipçilerimden gelen cevapları, akabinde kendi duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım. Hadi gelen bakalım ne cevaplar gelmiş.




İyi Bir İnsan Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Midir ?

 " Evet "

" Hayır yetmez sadece huzurlu olur mutlu olmayabilir. "

" İyilik görecelidir. Tıpkı neye mutlu olunduğundan gibi, mutluluktan ne anlam çıkardığına bağlı. "

" Yetmez, iyi insanlarla arkadaş olmak lazım kötülerden uzak durmalı... "

" İyi bir insan olmak bence iç huzur için gerekli, n kadar iyi olursan geceleri o kadar rahat uyursun. "

" Kötü insanlarda kendilerince mutlu olabilir. Kötülükten beslenen insanlar buna mutlu olabiliyorlar. "

" İyi insan olmak mutluluğa yeterli. Herkes ektiğini biçer misali, sen iyi ol meyvesini zamanla yersin. "

" İyi insan o kadar göreceli ki. Bana göre mi ? Sana göre mi ? Ona göre mi ? İyi hangisi ? İyi ne ? Mutluluk bir duygu mu ? Bence bazı duygular sonucu yaşanan durum. Ve yine göreceli o zaman insan olmak mutluluk değil belki ancak orijinalin de insan olduğu için savaşsız ve huzurludur barışıyor hallerinden iyi olduğunda kötü olduğunda da. "

Kime göre ? Neye göre ? sorularına hep iyi' yi baz alırdık ve cevap bulamazdık. Bu felsefik soruların kişiye özgü olması beni gerçekten sinir ediyor.

Ben günümüz şartlarında iyiliğin sadece maskeden ibaret olduğuna inanıyorum. Karşımızdaki insanı kandırma metotlarından en popüleridir iyi biriymiş gibi gözükmek.
Hani imanla paranın kimde olduğu bilinmez derler ya o misal.
İçine girmeden kimin iyi, kimin kötü olduğunu bilemeyiz. Mutlulukta bunun gibi göstermelik, sahteleri o kadar var ki...
Sonuç olarak; iyi biri olmak ya da kötü biri olmak mutlu olmak için yeterli değildir. Mutlu olmak içinde bulunduğumuz şu an ile alakalı, anın getirdiği durumlardan mutlu ve ya mutsuz oluruz. En basit örnekle beklemediğimiz bir an da iyi ya da kötü bir haber aldığımızda mutlu, mutsuz oluyoruz.
Bence iyi bir örnek oldu. 😀

Bunun gibi soru-cevaplara katılıp sende duygu ve düşüncelerini rahatlıkla söylemek istersen beni sayfamdan @greditale ve @tehrabiasaray instagram hesaplarındaki hikaye bölümünden katılabilirsin.


Sevgiyle kal...😇😇😇





25 Kasım 2018 Pazar

KUŞBURNU (ROSEHİP) ÇAYI VE FAYDALARI

😇
Kuşburnu; Avrupa, Afrika ve Asya'da yetişen aynı zamanda ülkemizde de bulunan bir bitkidir, içi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır. Sonbaharda olgunlaşır, C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılabilir oldukça yararlı etkileri olan kuşburnu, yaban gülü, it burnu, gül elması gibi isimlerle de bilinir.

Bu yaz kendi ellerimle toplama fırsatı buldum, açıkçası biraz zahmetli çünkü, dikenli bir meyve olması toplama açısından oldukça zorlayıcıydı. 
Ben Erzincan'ın üzümlü ilçesinin dağlarında en doğal kuşburnunu topladım harika bir deneyimdi. 



DAĞDA YETİŞMİŞ KUŞBURNU
KUŞBURNU ÇAYINI NASIL YAPILIR ?

Kurutulmuş kuşburnunu ( tek kişi için 7-8 adet ) 2 bardak suda 3-4 dakika kaynatıp, demledikten sonra tüketebilirsiniz.

KUŞBURNU'NUN FAYDALARI :

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Kuşburnu çayı, bağışıklık sisteminin anahtarlarındandır. İçerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücut direncini arttırır, hücre yenilenmesine de katkı sağlar.


KABIZLIĞA KARŞI BİRE BİR


Diğer organik besinlerden farklı olarak her mevsim bulunabilen kuşburnu, içerisinde barındırdığı pektin ve laktasif etkiyle sindirim sistemini de düzenler, kabızlığın da çözümünde kuşburnu çayı oldukça önemlidir.




TOPLARDAMAR İLTİHABINI VE KANSERİ ENGELLER



Güçlü bir koruyucu olan kuşburnu, kanser riskini de azaltır, aynı zamanda kanın pıhtılaşmasına etki eden kuşburnu, toplardamar iltihabı gibi problemleri de engeller.


GELİŞİM DE GÜÇLÜ


Kuşburnu, çocukların gelişmelerinde de çok büyük rol oynamaktadır. Anne ve babaların çocuklarına kuşburnu çayını sevdirme konusunda çalışmalar yapmaları gerekmektedir.

CİLDİ KORUR VE GÜZELLEŞTİRİR




C vitamininin yanı sıra A vitamini açısından da oldukça zengin olan kuşburnu, cildi güzelleştirdiği gibi yaşlanmayı da geciktirir.





Hazır kış ayıları da gelmişken öğün aralarında içinizi ısıtacak hem de sağlık açısından faydalı olan bu çayı tüketmeyi ihmal etmeyelim sevgili dostlar. 
Hoşça, sağlıkla kalın...😇😇😇