12 Ocak 2019 Cumartesi

YOU | Dizi Yorumu


Son aylarda dizi gündemine bomba etkisi yaratan yabancı dizi "you" 'yu size elimden geldikçe anlatmaya çalışacağım.

Aşık olmak tarif edilemez. Hepimiz hayatımızda aşık olmuşuzdur. Körü körüne aşık olunabilir, aşık olduğun kişiyi ben merkezine koyabilirsin. Ama o kişinin etrafındakilerinin hayatlarına karışacağın anlamına gelmez. İşte dizi tam da bunu anlatıyor, psikopot bir aşık.

2018 yılında ABD yapımlı dram, psikoloji, suç 
Başrollerinde;  Penn Badgley  ( joe Goldberg ), Elizabeth Lail ( Guinevere Beck ) paylaşıyor. Bir çok oyuncuda eşlik ediyor.


Zeki bir New Yorklu olan Joe bir kitapçıda çalışmaktadır. Bir gün kitapçıya gelen Beck (yazar adayı) , Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve  Beck 'e dair tüm detayları sosyal medya ve internet sayesinde toplarken günden güne ona karşı derin bir saplantı geliştirmeye başlıyor. Onu her yerde takip eden Joe’nun takıntı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olur. O gün geldiğinde Beck, Joe nun gerçekte nasıl biri olduğunu öğrenir ve ondan kaçmak ister. Pekte başarılı olduğu söylenemez.
 Dizi, Caroline Kepnes’in çok satan romanından uyarlanıyor.
Bu tarz filmleri pek izlemem işin içinde psikoloji olunca izlenebilir deyip  izlemekten asla pişman olmadığım dizilerden biri oldu.
2. Sezonu dört gözle bekler oldum.
Sizin de beğeneceğinize eminim.