8 Mart 2019 Cuma

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Anlamı Ve Önemi

Öncelikle Kadınlar günümüz kutlu olsun :)


Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan dünya kadınlar gününün geçmişi çok eskiye dayanıyor. 
Gelin anlatayım.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında New York ta tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapmaktaydı. Bu grevler sırasında çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermiş, bu olaylardan 52 yıl sonra (1910),  1857’de başlayan, kadın haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl “Kadın Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. 


İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Bu, kadın hakları hareketinde odak noktasıdır. 

Canı pahasına ayakları üzerinde durduğu kadınlarımız baş tacıdır. Sadece bir güne sığdırılmamayı bence, her gün değerimiz bilinmelidir.

6 Mart 2019 Çarşamba

Neden Hayat Karmaşık ???



Merhaba Sevgili Okur,

Çekim yasası ile ilgili bu hafta ne öğrendimse sana hemen anlatayım.

İnsan ilişkilerimizde bazı anlaşmazlıklar olduğunda hemen hemen kafamızda beliren sorudur ; Neden hayat bu kadar karmaşık ?
Farklı bir çok insan tipi var. Bu gün bahsedeceğim tip, konuşarak halledebileceği şeyleri içine atıp kafasında kuran tip olacak ve bu tip insanın ne yapması gerektiğiyle ilgili bir kaç farkındalık tavsiyesi vereceğim.

Bazı insanlar çok çabuk vazgeçer bir şeyi anlatmaktan ve ya ifade etmekten. Karşısındakine anlatırız anlatırız olmaz yine anlamaz yine anlamaz değil mi ? Böylelikle pes edip içimize atıyoruz ve kafamızda milyon tane şey kurup hem kendimizi hem karşımızdakini gereksiz yere yıpratırız. 



Birimi eksik? >>>>>> Ara
Görüşmek mi istiyorsun ? >>>>>> Davet et
Anlaşılmıyor musun ? >>>>>> Açıkla
Soruların mı var ? >>>>>> Sor
Beğenmedin mi?>>>>>> Belirt
Bir şey mi istiyorsun? >>>>>> Anlat
Birisini mi seviyorsun >>>>>>Söyle


Kimse aklınızdan geçenleri bilemez ve göremez. Bu nedenle açıklamak beklemekten daha iyi bir yöntemdir.
Unutma, sadece bir hayatın var.
Basit ol.