2 Ocak 2019 Çarşamba

Erzincan - Kemah Tuzu Tesisleri Gezisi

Merhaba, Yaz tatili ganimetlerinden biraz memleketimi tanıtayım :)

Erzincan, Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan ilinin merkez ilçesidir. Şehir tarihte Mengüceklilere başkentlik yapmıştır.


Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Erzurum, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Sivas'a sınırı bulunan şehrin Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Tunceli ve Sivas'a doğrudan ana karayolu ile bağlantısı bulunmaktadır. 11.903 Km2 yüzölçümüne sahip Erzincan, karasal iklimin hakim olduğu bir il olmasına rağmen bölge illerine kıyasla ılıman bir havaya sahiptir. Bu sebeple bölgede narenciye hariç hemen hemen her türlü meyve yetişmekte olup, tarım gelirlerinin önemli bir kısmını meyvecilik oluşturmaktadır. 
Fırat nehrinin önemli bir kolu olan Karasu Nehri Tercan ve Erzincan ovalarının sulanmasında büyük katkıya sahiptir. Ayrıca Karasu'yu besleyen küçük dere ve çaylar bölgenin sulak bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Kurulan ve kurulması planlanan sulama maksatlı barajlar de buna katkı sağlamaktadır.

Kemah, Erzincan'ın 9 ilçesinden biridir. Eski adı Gamakha olan Kemah; Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat Bölümünde kendi adını taşıyan bir boğazın güneybatısında yer alan engebeli bir arazide denizden 1053 metre yükseklikte kurulmuş olup, 2354 km²'dir. İlçe, Erzincan şehir merkezine 50 km uzaklıktadır. Meşhur Kemah Tuzu da burada üretilmektedir.
Tuz Havuzları

Kemah Tuz, doğal tuzlu su çözeltisini yaz aylarında doğal buharlaştırma yöntemi ile kristalize edilerek üretim yapan, doğal yapısını bozmadan üretim yöntemi ve teknolojisini sürekli güncelleyerek ve geliştirerek üretimine devam eden Ülkemizin önemli tuz üretim ocaklarından bir tanesidir.
Aşağıda kendi kameramdan çekim bırakıyorum. Yolunuz düştüğünde hem ücretsiz gezebilirsiniz hem de uygun fiyatta sağlıklı tuzunuzu alabilirsiniz.

https://youtu.be/91f3COfJVhk

1 yorum: