17 Mayıs 2017 Çarşamba

Hayata dair...



Hayat her zaman küçük şeylerden oluşur, büyük şeyler yoktur. Küçükler bir araya gelerek büyükleri oluşturur.Bu gün içsel yolculuğa çıkalım biraz ne dersiniz ?

Başarısızlıklarımızı ve yaptığımız iyilikleri asla küçümsememiz gerek. Yaptığımız her eylem çok önemlidir; iyiyse vicdanımız rahat olur hayatın tadına varırız, kötüyse ıstırap çekeriz,
Hayat küçük şeylerden oluşur demiştim o zaman olağan şeyler olağanüstü olabilir.

Her insanın bir potansiyeli var ve içimizdeki potansiyeli keşfetmek bizim elimizde.Umutlarımız,hayallerimiz,hedeflerimiz doğrultusunda bunu yapabiliriz.İnsanı asıl ayakta tutan şey hayalleridir .Herkesin mutlaka bir hayali vardır yoksada bu yazıdan sonra olmalı.Ben kendi hayalimden bahsedeyim.
Benim en büyük hayalim Türk Yıldızları pilotlarıyla tanışmak ve onlara ilk sorum Gökyüzünde iken  neler hissediyorsunuz? olurdu ve tabi ki ardı ardına aklımdaki bir sürü sorular. Gökyüzünün maviliğiyle birlikte ve özgürsün muhteşem değil mi?
Ve diğer hayallerim kariyer için herkesinki gibi.

Hiç bir hayali olmayan bir çok arkadaşım vardı şimdi yok çevrem hayali olan insanlarla dolu çünkü hayali olan insanlar daha mutlu dikkat ettiyseniz hayali olan insanlar daha her anlamda daha başarılıdır.
sevgili okur UNUTMA Hayal etmek BEDAVA. Gerçekleştirmek senin elinde çok istersen başarırsın.

İsterseniz sizlerde en büyük hallerinizi yorum bırakabilirsiniz.

Sevgiyle Kalın 😊

14 Mayıs 2017 Pazar

Stresten Uzaklaşmak İçin Yapabileceklerimiz

Merhaba,

Stres, insanların kendisinden ve çevresinden kaynaklanan bedensel ve ruhsal gerilim, baskı, endişe, kısaca kişiye rahatsızlık veren bir durumdur. İngilizcede stres; şiddet, vurgulamak, önemsemek, fizikte stres; herhangi bir nesne ya da sisteme dışarıdan uygulanan güç, psikolojide stres; çevreden bireye yöneltilen onda kaçınılmaz ve otomatik denebilecek gerilim yaratan olaylar olarak tanımlanır.
Peki kendimizi stresten nasıl uzaklaştırabiliriz ile ilgili benim her zaman yaptığım ipuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.
  1. Olumlu alışkanlıklar edininiz. 
  2. Ayrıntılarla uğraşmayınız.  
  3. Günlük, haftalık, aylık yapılacak işleri sıraya dizerken önce zor ve sevimsiz işlere öncelik vererek onları bitirmeye çalışınız.
  4. Mükemmeliyetçilikten kaçınınız.
  5. Yorucu ve zor işleri sabah saatlerine bırakınız. 
  6. İşinize konsantre olunuz. 
  7. Dinlenmek için de kendinize zaman ayırınız. 
  8. Bütün gününüzü işle doldurmayınız. 
  9. Televizyonun esiri olmayınız. Program seçiniz. 
  10. Kendinize ve ailenize de zaman ayırınız. 
  11. Yıllık tatile çıkınız. 
  12. Her gün yarım saat önce uykudan kalkmayı deneyiniz.
Bu yöntemler tamamen stresi ortadan kaldırması mümkün değil bir nebze kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.
Unutmayalım ki SAKİN KAFA GÜÇ DOĞURUR.

Sevgiyle Kalın😊