18 Ocak 2019 Cuma

İlk Mülakat Deneyimim

Sevgili Okur,

Hayatımda en çok heyecanlandığım anlardan bir tanesiydi. Ee ilk iş ( staj ) mülakatı olunca benim için yeri ayrı neden mi ?
Şöyle ki mülakatlarda hep zorlarlar, ayy  gıcık bir ik'ya ( insan kaynaklarına )   denk geldiysen kesin o iş olmaz diye hep korkutmuşlardı.
Birde şu kalıplaşmış sorular vardır:
5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?
Neden bu şirket ? …. vs.
Hiç iş tecrübesi olmayan biri için ( ben ) bu soruları cevaplamak oldukça zor, çünkü henüz ne gibi bir potansiyelim olduğunu bilmiyorum. Neler yapabileceğim, yeteneklerim konusunda ufak fikirim var ama sergilemek için fırsatım yok. Kendime güveniyor muyum ? Kesinlikle güveniyorum.
Neyse konudan çok sapmayıp devam edeyim.
ik ile önce cv üzerinden ik'nin merak ettiklerini açıkladım. Bu aşamada çok heyecanlandım, kendimi  eğer karşınızdaki sizinle ilgileniyorsa ve merak ediyorsa anlatmak zordur, ama istediğim bir iş olduğu için severek açıkladım.
Kurslar, sertifikalar derken konu bloğuma geldi. Dünyaya tek bırakabileceğim şey buradaki düşüncelerim olduğunu söyledim, yani dünyaya benden bir iz bırakıyorum dedim.
Çok hevesle gittiğim görüşme olumsuz sonuçlanmasına rağmen azıcık üzüldüm, çünkü ceplerim boş çıkmadım. Benim için tecrübe oldu.
Umarım bu hayatta bende varım diyebileceğim nice iş fırsatlarım olur.

Sağlıcakla kal...


3 yorum:

  1. Görüşmenizin olumsuz geçmesine üzüldüm ama bu da bir deneyim. Daha iyi bir iş bulmanızı diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. bu mülakatlardan çok sıkıldım ne ki bu direk torpil ve adam kayırmacılık sistemine hoş geldiniz içeride dayınız yoksa bu kapıdan geçemezsiniz yazmaları yeterli Mülakatlar inşallah ülkede kaldırılır şikayette bulundum devlete artık kpss puanı alıp atanmak yeterli olmalı türkiye kpss 2. si mülakatta eleniyorsa ülkemizde büyük bir problem vardır ben sizin yanınızdayım

    YanıtlaSil